torsdag 16. januar 2014

Port Stanley og Bluff Cove Lagoon

Onsdag 4 desember var vi fremme i Port Stanley, som har vært hovedstad siden tidlig 1840-tallet. Man kan oppleve Falklandsøyenes villmark og fauna uten å forlate byen. Sjøløver, delfiner, forskjellige fugler. Det var flere tilbud om turer. Vi hadde meldt oss på en tur til Bluff Cove Lagoon, og fikk en innholdsrik opplevelse.

Det var flere minefelt på Falklandsøyene, flest nær Stanley. Argentinske styrker forlot disse i 1982. Men alle feltene var merket og inngjerdet. Vi kjørte forbi et par av dem på veien.

Turen foregikk først med minibusser, og der det var slutt på veien ble vi overført til jeeper og kjørt nedover mot stranden av erfarne og flinke sjåfører. Der var det store pingvinkolonier, men det haglet og blåste fælt i perioder. Da stod vi der som en gjeng pingviner vi også, og prøvde å beskytte oss mot været.
Det var deilig å komme inn i kafeen og smake kakao og gode kjeks med Diddle Dee-bær.

Synes synd på damene som måtte vaske ut all pingvin-guanoen etter mange gjester som ignorerte støvelkostene som stod utenfor.

Her er link til hjemmesiden deres: http://www.falklandpenguins.com/wildlife.asp

Ila ettermiddagen var det på tide å gå ombord igjen. Om kvelden møtte ekspedisjonsteamet i baren og svarte på spørsmål om Falklandsøyene.

Det ble tatt noen bilder i dag også:

 
 Det ble litt vandring i Stanley også...

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar