tirsdag 21. januar 2014

Elephant Island og Gibbs Island

Onsdag 11. desember om morgenen kom vi frem til Elephant Island og Point Wild. Det var ikke mulig å gå i land på denne lille plassen hvor Shackletons 22 menn så vidt overlevde i fire og en halv måned (135 dager) i 1914. De levde under forferdelige forhold under 2 snudde livbåter, ledet av John Robert Francis (Frank) Wild. Vi fikk god utsikt fra skipet. Der var noen pingviner og en bronsestatue. Statuen er av kaptein Luis Pardo, fra det chilenske marineskipet Yelcho som reddet Shackletons menn. Uten tillatelse risikerte han kommandoen, sin militære grad og sitt eget liv på oppdraget hvor 3 andre skip hadde feilet.
Noen bilder:


Om ettermiddagen dro vi sørvestover til Gibbs Island. Denne lille øya er også en del av sør-Shetlandsøyene, og et viktig fuglereservat. Flere pingvinarter og flere andre fugler hekker der. Her dro vi ut i polarcirkelbåtene, og nøt utsikten.

Etter middag var det på tide å sjekke hvor mye vi hadde fått ut av foredragene ombord. Vi ble delt opp i båtlagene (8 forskjellige, ut i fra språk). Ekspedisjonsteamet hadde laget en fin quiz. Vi fra Skandinavia var de eneste som ikke fusket/brukte hjelpemidler, og vi nådde dessverre ikke opp. Jeg hadde fått ambassadør-koppen da jeg kom ombord, så det var ikke noe stort tap. Så fram til dagen etter, da vi skulle besøke en antarktisk stasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar