torsdag 23. januar 2014

Cuverville Island og Port Lockroy

Fredag den 13, men hvilken dag. Om morgenen kom vi ned til Errera Channel, mellom Ronge Island og Arctowski Peninsula. Ikke den beste sikten, men det var godt å så ute på dekk og få litt Antarktis-følelse.
En fin morgenreise til Cuverville Island, hvor vi var i land og så på pingviner og andre fugler.

I dag var også dagen for cruise i polarcirkelbåtene. Vi fikk en norsk styrmann, og Friederike som guide. Det ble en flott tur blant mange små isfjell, og med pingviner overalt.

 Senere krysset vi over og videre nedover Neumayer Channel, på vei til Port Lockroy på Goudier Island. Det gikk fint gjennom kanalen, og vi kom frem til stasjonen. De hadde hatt det stille og rolig noen dager, grunnet isforholdene.
Port Lockroy er en stasjon som ble satt opp under Operation Tabarin i 1941, og ble kalt base A. Den ble pusset opp i 1996, og inneholder museum, souvenirbutikk og postkontor. Den er en av de mest besøkte plassene i Antarktis.Vi fikk flotte forhold i land, og det var et velholdt museum vi fikk oppleve. Antarctic Heritage Trust har gjort en god jobb. Også her var det pingviner og andre fugler, omringet av fjell og isbreer.Damene gjorde også forefallende arbeid på stasjonen (maling osv). I tillegg forsket de litt. Så det kunne være lange dager. Og de hadde ingen egen stasjonsbåt, så de hadde ikke mulighet til å dra fra øya. For noen måneder går det jo fint.

Etter et vellykket besøk på stasjonen til de 6 damene som hadde sommerjobb der (ja, de var kun damer) gikk turen videre... mot Neko Harbour.

Om kvelden hadde kjøkkenstaben show med is- og frukt-kutting i fine mønstre. Vi fikk det med oss før vi måtte pakke, og ble satt i land for vår overnatting på det antarktiske fastland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar