mandag 26. september 2011

Vinterværet - januar 2006

Nå har vi hatt noen relativt rolige dager, men i formiddag blåste det opp i stiv kuling, foreløpig med kast på 47 knop. Vinden kommer fra nordvest, hvilket innebærer at sjøen nede i havna bygger seg godt opp. Fra havet og opp på brinken er det vel ca. 15 m, og det er noen meter inn til bygningen fra brink-kanten. Det er ikke ofte vi ser sjøsprøyten komme på stuevinduet, men i dag er en slik dag. Det var en gjeng nede på Gravodden for å se på sjøen, de fikk seg en god dusj og var passelig våte når de kom opp igjen:-)

Selv begynte jeg på min siste vakt for denne peioden, nå har jeg fri i 3 dager. Ballongslippet var en utfordring, men det gikk bra til slutt. Vakten begynner med ballongslipp, og så er det observasjon hver time. Klokka 15 skal flagget ned. Sondeslippet skal avsluttes når den er ferdig, i dag fikk jeg hjelp til det av en som var innom sonden da.

Det er begynt å bli ganske lyst ute, neste helg blir det solfest. Vi har også begynt å få litt snø på bakken, og det ser ut som om det skal fortsette å snø litt fremover de neste dagene. Temperaturen ser ut som om den blir litt lavere enn den har vært, og vinden blir bedre med tanke på is. Hopen er fremdeles isfritt, men når de begynner å se is igjen kan vi begynne å vente på isen, og kanskje få en isbjørn eller to på besøk sammen med isen. Kanskje i slutten av februar?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar