søndag 6. februar 2011

Fritidssysler på øya - januar 2006

Ja, man kan jo spørre seg, hva gjør man på en fredet øy når man ikke jobber? Hvilke muligheter har vi? Bare fantasien setter grenser, faktisk.


Vi har noe vi kaller velferden, som alle er medlem av i den tiden vi er her oppe. Og gjennom den disponerer vi 6 hytter som står rundt omkring på øya, både i sør og i nord, i øst og i vest. Om vi får fiskekort kan vi fiske i de over 700 vannene som finnes her på øya. På vinteren er det isfiske, om sommeren har vi båter liggende ved flere vann, eller vi står langs vannkanten og kaster. Før kunne vi jakte på gås, men det er i dag forbudt. Etter søknad kan vi plukke egg, men i dag er jo de full i pcb og ikke så lurt å spise mange av. Røyen her oppe er også viden kjent som forurenset, men det er mest i Ellasjøen på sørsiden av øyen. Om sommeren kan vi også fiske i havet.


Vi har flere diplom-muligheter. Nr. 1 er kjentmannsmerket, man skal innom 6 forskjellige plasser, man må gå på beina eller bruke ski (kan bruke hundene som drahjelp), og man må innom stasjonen mellom hver plass. Nr. 2 er tindebestiger-diplom, man skal opp på 7 fjelltopper. Her gjelder det også å gå for egen maskin, men man trenger ikke være innom stasjonen mellom hver topp. Nr. 3 er veldig populær og godt gjennomførbart også for de som er på kortvarige besøk hos oss. Nakenbaderklubben. Man må bade naken, være helt under, og ha et vitne av motsatt kjønn.


Undertegnede fikk diplom første gang i april 1998, etter et spontant bad i nydelig solskinn. Det var minusgrader både i sjø og luft, så det var ikke lett å få på seg klærne igjen. Etter en dusj satte jeg meg i stuen, og så en isbjørn gå forbi der jeg, vitnet og hunden Grim hadde vært en time før. Kanskje den hadde ligget og sett på når jeg badet?

Vi har en vedfyrt badstu med tilhørende badekulp ute i elven som er i bruk omtrent hver uke, vi har et trimrom hvor tredemøllen er den som blir brukt mest. Vi har badmintonbane, ping-pongbord, biljard og dart. Ellers arrangerer vi filmkvelder (vi har projektor og filmlerret), rekeaften, taco-aften, grilling (i peisen) osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar